3 tips om het griepvirus op de werkvloer de baas te worden

Posted: February 23, 2016  |  By Elaine Lohse

Griep zit letterlijk en figuurlijk ‘in de lucht’

Als gevolg van het griepvirus die er sinds 20 januari 2016 officieel heerst in Nederland steeg de vraag naar snelle oplossingen om de griep de baas te worden. Een griepvirus zit namelijk letterlijk en figuurlijk ‘in de lucht’. Vooral in drukkere ruimtes blijven virussen zich door de lucht verspreiden door het circuleren van onzichtbare bacteriën en huidschilfers. Aeramax Pro geeft 3 tips om het griepvirus snel en eenvoudig de baas te worden.

Een gezonde werkplek maakt werknemers productiever en kan bedrijven bovendien een hoop geld besparen: ziekteverzuim kost Nederlandse werkgevers gemiddeld zo’n 1.500 euro per werknemer per jaar. Volgens Aeramax Pro kunnen bedrijven verdere verspreiding van het griepvirus op drie manieren voorkomen: door de lucht te reinigen, persoonlijke hygiëne van werknemers te stimuleren en door verspreiding via veelgebruikte vlakken tegen te gaan.

  1. Luchtig griepje

In de Verenigde Staten hebben de meeste kantoorruimtes al standaard een kleine luchtreiniger hangen. In Nederland hebben de kantoren meestal niet meer dan reguliere luchtventilatie waardoor bacteriën, huidschilfers en virussen (onzichtbaar)blijven circuleren. De matige luchtkwaliteit maakt mensen niet alleen moe maar ook sneller ziek. Bedrijven die hun luchtkwaliteit willen laten testen kunnen dit via Aeramax doen. De Aeramax Pro luchtreinigers worden niet alleen in kantoorruimtes gebruikt maar ook op plekken waar mensen of huisdieren extra kwetsbaar zijn voor vervuilde binnenlucht.

  1. Handjes wassen

Ongeveer de helft van de medewerkers wast zijn handen na toiletbezoek niet met zeep, dit blijkt uit onderzoek van schoonmaakbedrijf Initial. Door er extra aandacht aan te besteden op bedrijfstoiletten kan dit tijdelijk gestimuleerd worden. Zo blijkt uit een onderzoek op NU.nl dat mannen vaker hun handen wassen na het zien van een poster die hen erop wijst dit te doen.

  1. Even opletten

Tot slot: extra aandacht voor niet alleen de trapleuning en de deurklink maar ook andere oppervlaktes die door veel mensen aangeraakt worden: de knopjes in de lift, het koffiezetapparaat, lichtschakelaars, vaste telefoons, toetsenborden en muizen. De kosten om schoonmakers hier 10 minuten extra aan te laten besteden wegen niet op tegen de kosten en ongemakken van het ziekteverzuim.

Meer informatie over de luchtkwaliteit op de werkplek.